Skip to main content

Programma Zomerfestival 2024

By 21 mei 2024Nieuws

Programma JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni! 

De  seizoensfinale van Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) waar de jonge bewoners van Amsterdam en omstreken een creatief podium krijgen om hun eigen verhalen te vertellen.

“Se wo were fi na wosankofa a yenkyi ” (Het is niet verkeerd om terug te gaan voor wat je vergeten bent).

Het JTSZO Zomerfestival 2024 staat in het teken van Sankofa,  een woord uit de Akan stam van Ghana. Het betekent letterlijk: het is geen taboe om te halen wat dreigt te worden achtergelaten. Het bijbehorende symbool toont een vogel die met zijn poten stevig naar voren is gericht, maar naar achteren kijkt. ”Ga terug en neem mee”. De Akan geloven dat het verleden dient als leidraad voor de toekomst. Door terug te kijken en daarvan te leren, bouw je aan een sterke toekomst. Wijsheden waar we op dit moment niet vaak genoeg aan herinnerd kunnen worden.

Alle groepen – de allerjongsten tot en met onze meest ervaren spelers – hebben gewerkt vanuit dit thema. De makers hebben op basis van leeftijdsgroepen en ervaring een invalshoek gekozen om samen met de spelers een presentatie voor te bereiden. De verschillende onderwerpen, ervaringen en disciplines komen aan bod.

Iedere leerlingen krijgt weer 2 tickets van ons en die zijn al gereserveerd! Meer kaartjes nodig: bestel ze op tijd bij het Bijlmer Parktheater

Vr 14 jun – 17.00 uur: Theater Mix And Match met Buitengewoon en M Groep met Première Vergeten 
Extra kaartjes kopen

Vr 14 jun – 20.30 uur: Young-ZO met Liefdeslied en Blaka Diamanti
Extra kaartjes kopen

Za 15 jun – 10.00 uur: Groep 2+ met Vlieg en 4+ met Oma’s zolder
Extra kaartjes kopen

Za 15 jun – 12.00 uur: Groep 6+ met Superschurk en 8+ met Verloren Helden
Extra kaartjes kopen

Za 15 jun – 19.00 uur: Groep 10+ woe met Nooit meer op hoge hakken, wo 10+ za met De Dropping en S groep met Première Uit de War
Extra kaartjes kopen

Zo 16 jun – 19.30 uur: Grande Finale L Groep met Première Ewaja
Extra kaartjes kopen

Meer informatie of volgend jaar meedoen: www.jtszo.nl
De 12- lessen op de zaterdag beginnen weer op 7 september, de woensdag lessen op 11 september  en de auditie voor de 12+ lessen is op 15 september.

Deze presentaties worden mede mogelijk gemaakt en zijn voor alle Amsterdammers toegankelijk dankzij steun van ouders en verzorgers, het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie, het Bijlmer Parktheater en MDT-Urban Talentz, een MDT project (Ewaja) mogelijk gemaakt door ZonMw en de ministeries van VWS en OCW en het creatief team van de Jeugdtheaterschool Zuidoost.

It takes a community to raise a child!

Foto’s Jeffrey Flu en Monica Thomasfa