Skip to main content

Zomerfestival 2024 – 2+ t/m 10+ groepen

By 21 mei 2024juni 7th, 2024Nieuws
Vrijdag 14 juni 17.00 – 19.00 uur, double bill Tickets: € 7,50
Mix & Match 10+
‘Buitengewoon’
Mix & Match is niet zo maar een theatergroep: het is onze allereerste ‘neurodiverse’ theaterklas. Een mijlpaal in het streven naar inclusiviteit van de Jeugdtheaterschool Zuidoost.
‘Buitengewoon’ gaat over jezelf zijn, maar ook over wat het betekent als dat niet kan. Hoor ik er bij? Mag ik meedoen met de rest? Moet ik zijn zoals de rest? Waar komen we samen? Waar schuurt het? En wat definieert ons? Buitengewoon is een poging vanuit oprechte nieuwsgierigheid elkaar en onszelf te leren kennen. Een artistieke vertaling van de huidige tijdgeest en van hun stap de wereld in. “Vertrouw op jezelf. Je bent buitengewoon!”
Regie: Emése van der Steen & Leonne de Jong
Spelers: Ade Kime, Inssaf El bakkali, Guilliani Koornaar, Kimora Theme, Andy Paul Afful, Reshayno Tilburg

Plus Première M groep ‘Vergeten’

Zaterdag 15 juni 10.00- 11.00 uur, double bill Tickets: € 7,50
2+ met ‘Vlieg’
Regie: Liselot Mol, Elisa Costa, Monezra Rudge
Spelers: Aliyah, Seymara, Djara, Maya Rose, Riley Rose, Nazario, Amaya, Freya, Ada, Aitana, Joshua

4 + met ‘Oma’s Zolder’
Regie: Keisha Boye, Giacomo Steinbach, Sammi Cloosterman, Ragaya Okoeguale
Spelers: Jay-Amar, Mali, Lieve, Nolan, Joanna, Chayne, Jodeci, Mame Diarra, Danique, Natalia, Bethel

Zaterdag 15 juni 12.00-13.00 uur, double bill Tickets: € 7,50
6+ met ‘Superschurk!’
Regie: Liselot Mol, Elisa Costa, Monèzra Rudge
Spelers: Kenza, Pema, Ekua, Jeniyah-Mae, Danait, Faith Omotola, Genyva, Ykenna, Jemimah, Mauricio, Alysha, Scarlett Lillian, Xoalani, Aelynn

8+ met ‘Verloren helden’
Regie: Keisha Boye, Giacomo Steinbach, Sammi Cloosterman, Ragaya Okoeguale
Spelers: Gakyid, Mira, Luna, O’Reilly, Bonne, Bodil, Emmanuel, Maarten, Lennox, Faye, Jesse, Azana, Ruqaya, Luna, Noa, Aeryn

Zaterdag 15 juni 19.00 – 21.30 uur, een triple bill Tickets: € 7,50
10+ wo ‘Nooit meer op hoge hakken’
Het is 3024.
Iedereen leeft volgens het boekje. Niet zomaar een boekje, maar het ‘boekje der alle antwoorden’. Er zijn geen oorlogen meer, mensen weten hoe zij moeten communiceren, hoe zij het schoolsysteem moeten doorlopen, iedereen heeft banen, iedereen heeft eten, niemand is arm, niemand heeft spijt, omdat wij allen hebben geleerd van het verleden. De mens is er eindelijk. Wij komen binnen in een normale dag van bewoners van Amsterdam in 3024. Maar in een leven waar alles al is geleerd, wat valt er dan nog te leren? Te leven?
Regie: Jeffrey Flu, Carmen Lamptey
Spelers: Lisa, Jinalies, Channing, Inaya, Dalia, Leah, Esmee, Charlotte, Mila

10+ za ‘De Dropping’
Het zijn de meest belangrijkste momenten van je leven op de basisschool. De schoolkamp, een moment waar je als achtste groepers een week lang kan genieten van elkaar. Griezelige verhalen vertellen, toffe spelletjes spelen en zo veel mogelijk snoepen met elkaar. Alleen heeft het fantastische schoolkamp ook z’n nadelige gevolgen, weten dat je op een gegeven moment afscheid gaat nemen van elkaar – maar hoe kan je dat doen als de mensen waarmee je bent opgroeit zoveel voor je betekenen. Bo zit in deze moeilijke fase en hij maakt zich zorgen over wat er na de basisschool komt, hij is zo gehecht aan wat ie nu heeft en is bang om het allemaal te verliezen. In de voorstelling “De Dropping” maken zij samen de gekste dingen mee in een groot bos! Kunnen ze er samen uitkomen en het kamp vinden of raken ze verdwaald en komen ze nooit meer terug.
Regie: Jeffrey Flu, Joshua Halman, Annastasia Kah
Spelers: Adjoa, Talahatu, Isis, Kes, Keyani, Mustafa, Jacemara, Zoë, Marie, Beau, Nova, Réyenn, Esperanza, Zurailey

Plus  Première S groep ‘Uit de War’

Deze voorstellingen maken deel uit van het JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni.
Meer informatie of volgend jaar meedoen: www.jtszo.nl
De 12- lessen op de zaterdag beginnen weer op 7 september, de woensdag lessen op 11 september  en de auditie voor de 12+ lessen is op 15 september.

Deze presentaties worden mede mogelijk gemaakt en zijn voor alle Amsterdammers toegankelijk dankzij steun van ouders en verzorgers, het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie, het Bijlmer Parktheater.
It takes a community to raise a child!