Skip to main content

JTSZO theatermakers haken aan bij actie voor kinderen van Gaza

By 19 februari 2024februari 28th, 2024Nieuws

NEDERLANDSE PODIUMKUNSTEN KOMEN IN AKTIE VOOR DE KINDEREN VAN GAZA

“Hier in Gaza komt alles bijeen wat ik aan ellende in andere rampgebieden aantrof.” Guido Versloot Rode Kruis.

Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen. Wij (theatermakers van Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions), hopen dat er snel een ceasefire komt en de lange weg van de wederopbouw kan beginnen. Nu richten wij ons op de acute hulp. Daarom starten we een actie om het de Palestijnse makers mogelijk te maken hun helende werk voort te zetten en workshops te blijven geven. En mocht de oorlog stoppen, dan zijn onze hulp en solidariteit bij de wederopbouw ook van onschatbare waarde. Wij, gezelschappen, groepen en makers uit de gehele breedte van het Nederlandse theater voor de jeugd, bewonderen de moed van deze makers en begrijpen als geen ander hoe belangrijk hun werk is voor kinderen. Juist nu.

Jeugdtheaterschool Zuidoost gelooft in een samenleving waar verschillen geen beperking zijn, maar juist de voeding vormen voor verbindingen sluit zich volmondig  aan bij deze actie. Wij streven naar een wereld waarin alle jongeren in hun verschillen mogen ‘zijn’, en vieren deze. En we gunnen hen een veilige ruimte om te onderzoeken, om jezelf of de ander kritisch te bevragen, om fouten te maken, te dromen, maar bovenal om plezier en gelijkwaardigheid te ervaren. En al die zaken zijn in Gaza ver te zoeken  voor de kinderen die continue op de vlucht zijn en traumatiserende ervaringen hebben. De recette van de uitverkochte zussen-voorstelling ‘Onvoorwaardelijk voor altijd’ van Annastasia Kah & Young-ZO van zaterdag 17 februari wordt gedoneerd aan dit goede en zo noodzakelijke initiatief door Annastasia, de “zussen spelers: Sona, Ana, Suradnya en Regaya” en JTSZO.

Mocht u zelf in actie willen komen dan kunt u uw bijdrage storten op rekening NL56 INGB 0007 2281 31 tnv Stichting JJ Theatre Days, onder vermelding van: Kinderen van Gaza.

Het geld wordt gestort op de rekening van Theatre Day Producties in Nederland en we garanderen dat elke cent bij de makers in Gaza komt en dus bij de kinderen van Gaza.