Skip to main content

Onvoorwaardelijk voor altijd

By 25 januari 2024juni 5th, 2024Nieuws

17 februari 19.30 uur
Bijlmer Parktheater
Ticketprijs € 5,00

Een biografische montage voorstelling van Annastasia Kah over het leven als oudste zus. Ze gaat te werk vanuit de verhalen van haarzelf en haar spelers. Een voorstelling over de pracht van oudste zus zijn, maar ook over de vaak niet belichte druk die een oudste zus kan ervaren. Druk om een goed voorbeeld te zijn en de vele verantwoordelijkheden die hier bij komen kijken.  3e ouder wordt vaak gekoppeld aan oudste zussen, maar er wordt nooit echt over gesproken. En dit wil de jonge maker bespreekbaar maken met deze voorstelling ‘Onvoorwaardelijk voor altijd’.

Regie Annastasia Kah, jonge maker en docent theater 3 aan de HKU. Ze maakt in samenwerking met een team oudste zussen:  Sona, Ana, Suradnya en Regaya een voorstelling over hoe het is om een oudste zus te zijn. Regie assistent Erin-Noelle Kemble. Artistieke begeleiding in opdracht van HKU, Nina Haanappel.

Voorstelling 30 minuten plus een nagesprek

De première is op 2 februari in de Koepelzaal van Het Huis Utrecht

Deze voorstelling maakt deel uit van Young-ZO. Met Young-ZO speelt JTSZO in op de behoefte van ervaren leerlingen en docenten om meer zelfstandig en flexibel te kunnen werken aan eigen materiaal en hen beter voor te bereiden op of tijdens het kunstvakonderwijs, zowel individueel als in groepsverband. Aan de maakprocessen wordt leiding gegeven door professionals, zoals bijvoorbeeld. ervaren community-artists, aanstormende talenten die van de regisseursopleiding komen, performance kunstenaars, onafhankelijke makers, makers die bij JTSZO op de voorstellingsgroepen werken, of theatermakers die we in het veld ontmoeten.

In onze huiskamerlocatie binnen de broedplaats HCC biedt JTSZO wekelijks ruimte aan deze projecten. Deze locatie dient als ‘safe space’ om zonder een hoge prestatiedruk ideeën te onderzoeken, onder begeleiding van een professionele maker. Deze  begeleidt het maakproces door middel van conceptbegeleiding, coachingsgesprekken en contacturen (repetities).