Skip to main content

Welkom Class 2021-2022

By 22 september 2021Nieuws

Wat een prachtige auditie afgelopen zondag 19 september!
Iets voor 12 liep het Bijlmer Parktheater vol. De energie was geweldig. De spanning was te lezen op de gezichten van de “nieuwen” en de oude getrouwe waren blij elkaar weer te zien. Wat het meeste opviel was de blijdschap om weer LIVE met elkaar te zijn.
Ons gastvrouwenteam; Withney Dulder, Annastasia Kah en Jesseynia Soerka ving hen perfect op. Als  ervaringsdeskundigen konden ze iedereen prima informeren en op hun gemak stellen. Het ritueel van iedereen op de gevoelige plaat vast te leggen ging voorbeeldig.

Na de introductie door Nina Haanappel – welkom bij de JTSZO familie! – bekeken we samen de verschillende vormen van presenteren – op film, op locatie buiten en, oh ja, 3 jaar geleden deden we dat ook op het mooie podium!
De auditanten werden verdeeld in drie groepen en kregen in carrousel vorm 3 workshops aangeboden. Deze werden verzorgd door het artistiek team die de voorstellingsgroepen gaat leiden; Sem Huth, Jay Haines, Lisa Carreno, Yona Etel, Elke  de Graaff, Joshua Halman, Robbie Wallin en Emese van der Steen. Tussendoor surveilleerden ze rond met hun competentieformulieren. Hoe was het spel? Waren er maakkwaliteiten? En het belangrijkste natuurlijk: hoe was de inzet en energie. Stuk voor stuk keken we naar mooie spelers, ieder met een zeer eigen kwaliteit.
Aan het eind van de dag bogen we ons over de verdeling van alle acteurs. Woensdag worden ze allemaal persoonlijk gebeld door een van hun regisseurs met de uitslag van de auditie. Natuurlijk hebben we voor ieder een mooi plekje!

Leef! is het thema waar ze zich over gaan buigen. Zo benieuwd hoeveel verschillende variaties en aspecten we gaan zien op het thema in de voorstellingen straks.
Nieuwsgierig?! Reserveer 17, 18 en 19 juni 2022 het belooft weer een heel inspiratievol Zomerfestival te worden.

Zo’n dag geeft me weer de energie om maanden weer op kantoor te werken!

Irene Lips, directeur