Skip to main content

Summer’s Cool: Samen maken we de wereld mooier

By 24 juli 2023Nieuws

Midzomermokum: Summer’s Cool bij Jeugdtheaterschool Zuidoost

Voor de achtste keer een week lang theatervakantie in de wijk Heesterveld. Tijdens deze vakantieweek gaan we onderzoeken wat Energie eigenlijk is. Wat zijn schone energiebronnen? Aarde – Zon (Vuur) – Water en Wind (Lucht) spelen de hoofdrol tijdens de Summer’s Cool. Deze energie wordt door de aarde zelf gemaakt, mensen gebruiken de energie. Maar dat gaat niet helemaal goed, we moeten er veel zuiniger op zijn. Dat gaan we samen onderzoeken op een leuke, creatieve en theatrale manier.

De kinderen gaan op Heesterveld safari. Dat begint bij het onderzoeken hoe groen het plein is. Daarna mogen ze bedenken hoe plein mooier en groener gemaakt kan worden. Alle ideeën worden opgeschreven in een plan. Het beste plan krijgt een leuke prijs!
De hele week gaan de kinderen aan de slag met workshops theater, dans, sport en spel en beeldende activiteiten. Aan het einde van de week spelen de deelnemers een korte scène als inleiding naar de filmregistratie en de expositie/installatie. Ze laten zo zien wat ze geleerd en gemaakt hebben. Als echte sterren zullen ze acteren, dansen en zingen en hun videoclips en kunstwerken laten zien. Als kers op de taart sluiten we af met gezamenlijk eten met de kinderen en publiek.

  • 24 t/m 29 juli 2023
  • Stadspasprijs: €10,- (normale prijs €150,-).
  • Leeftijd: 3 tot en met 13 jaar
  • Inschrijven: via jtszo.nl
  • Adres:Heesterveld 35b, Amsterdam Zuidoost
  • Meer weten: kijk op jtszo.nl

Kijk op https://www.schooldagvandeduurzaamheid.nl/junior-global-goals/ voor de schijf van 7 met leuke video’s.

Dit alles kan alleen met de ondersteuning van Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), Stadspas 020, City of Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost.
Dit jaar komen daar deze sponsoren bij: Stefan Beun: Zaanstad Dakwerken, Sop Rioolreiniging B.V., Milko Derks van IPR Vastgoed Management B.V. en Van den Bos Interieurbeplanting en hoveniers. Allen hebben zij verduurzaming op de agenda staan en ze dragen bij omdat ieder kind een mooie zomervakantie verdient.

Ook geïnteresseerd in sponsoring van dit leuke project: neem contact op via irene@jtszo.nl

Sammi Cloosterman: medewerker van het eerste uur Summer’s Cool

Sammi’s verhaal:

Ik kwam voor het eerst in aanraking met JTSZO tijdens Summer’s Cool, waarna ik besloot op zaterdagen theaterles te volgen. Na een paar jaar theaterlessen te hebben gevolgd, was ik te oud om nog naar Summer’s Cool te gaan, maar mocht ik wel assisteren bij Summer’s Cool, waar ik heel veel plezier in had. Naar aanleiding van het assisteren werd ik gevraagd om ook bij de zaterdaglessen te helpen. Wat dit extra speciaal maakte, was dat ik tijdens die zaterdaglessen samen met (meester) Yona, degene die mij vroeger zelf les had gegeven, mocht lesgeven. In het eerste jaar gaf ik alleen les aan de 2+ groep, en de daaropvolgende 2 jaar gaf ik les aan de 2+ & 6+ groepen.

Na zo lang les te hebben gegeven aan de 2+ en 6+ groepen, leek het me leuk om ook theaterles te geven aan een andere doelgroep, en daarom zal ik komend jaar de 4+ en 8+ groepen lesgeven.

Het hele team bij JTSZO is fantastisch, en ik kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig de sfeer is. Het voelt als een soort familie. Het is superleuk om te werken met enthousiaste en getalenteerde collega’s die allemaal dezelfde passie delen voor het lesgeven en het ontwikkelen van creativiteit bij kinderen.

Al met al ben ik enorm dankbaar voor JTSZO. Het is een plek waar ik mezelf kon ontwikkelen als theaterspeler en theaterdocent. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen en avonturen die voor me liggen en ben vastbesloten om mijn passie voor theater over te brengen op de volgende generatie jonge talenten.

Vraag: waarom vind je theater zo leuk vindt, en waar komt je passie vandaan om aan kinderen les te geven?
Ik vind kinderen gewoon heel leuk en voel me geïnspireerd door hun onbevangenheid en creatieve geest. Ik vind het leuk om hen te begeleiden en te zien hoe ze zich ontwikkelen en groeien in hun artistieke en persoonlijke vaardigheden. En wanneer ik dan aan het einde van het jaar een zelfgemaakt schilderij krijg van een kind dat ik les heb gegeven, dan maakt dat het voor mij helemaal compleet. Ik vind theater zo leuk omdat het me de mogelijkheid biedt om samen met anderen iets te creëren waar we uiteindelijk allemaal trots op kunnen zijn. Het gevoel van saamhorigheid en de gezellige sfeer onderling zijn geweldig. Het proces van samenwerken, repetities doorlopen en uiteindelijk een voorstelling op de planken brengen, zorgt voor een unieke band met mijn collega’s en leerlingen. De energie en passie die in het theater heersen, maken het een buitengewoon leuke en leervolle ervaring.