Skip to main content

It takes a village to raise a child

By 29 juli 2023Nieuws

Op 28 juli ontving de Jeugdtheaterschool Zuidoost de Zomerschool Zuidoost in het Bijlmer Parktheater, mede gesponsord door de Gemeente Amsterdam. De Zomerschool  is een initiatief van Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost (PPOZO). Een volle zaal met enthousiaste kinderen genoot van de voorstelling “En toen was de aarde op”. Na de voorstelling hebben de kinderen op speelse manier nog wat energie opgewekt.
De voorstelling is gemaakt door Nina Haanappel in het Bijlmer Parktheater voor Zomerschool Zuidoost. Met dank aan Dayenne Schurman – de Bruin en Nathalie Bremer van Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost voor de opdracht.

Op een regenachtige dag verzamelt een familie zich rond de keukentafel. De paraplu’s staan te drogen, de soep staat op en het telefoonverbod is ingegaan. Om de verveling tegen te gaan verzinnen ze samen een wild fantasie verhaal. Gekke personages, woeste overstromingen en nét iets te veel magie om realistisch te zijn. Ohja en de buurvrouw schuift ook nog aan. Maar in hun fantasie verhaal gaat het er wel heel heftig aan toe.
Is een happy end nog mogelijk?

Het artistiek team, Yonathan Etel, Sona Abhelakh, Keisha Boye, Pia Schuuring, Jeritza Toney, Nellie Bakboord, Annastasia Kah, Ayrton Kirchner, Suradnya Badal, Xeluja Badal, Janaya Amatirsat, Ingeborg Slaats, Jeffrey Flu, Frits Janszen, Miko van Zalingen en de crew van Bijlmer Parktheater stonden er klaar voor!

Nathalie Bremer gaf als commentaar: “Het was een prachtige voorstelling. Verrassend, lief, goed spel en samenspel en mooi vorm gegeven. Ik kijk voor altijd anders naar paraplu’s :). De kinderen hebben genoten en het team van de Zomerschool ook!”

Het project over de energietransitie in opdracht van City of Amsterdam, Bob Waaijer in samenwerking met Baudouin Knaapen heeft onze ogen geopend en we denken na hoe we als culturele instelling nog meer impact kunnen hebben in het verspreiden van de boodschap.  Zo hebben we ook via Patricia Zebeda de verbinding gelegd met Pauline Westendorp en Isabella Jansen van 02025 die ons de handvatten hebben aangereikt voor een workshop op maat.