Skip to main content

Ontdekking van Monèzra Rudge

By 7 maart 2024Nieuws

‘Serendepity’: je komt voor het een en ontdekt dat je ook andere talenten hebt! Dat gebeurde bij Monèzra die al meer dan 18 jaar een goede bekende van JTSZO is.  Ze speelde in Freedom of Dreams, een samenwerking met B-Musicschool. Daar is “ontdekt” dat ze heel goed kan zingen. Ze zingt nu in de opera  The Shell Trial en is niet alleen koorlid maar ook understudy van drie hoofdrolspelers: The Future Law, The Future CEO en The Future Government.
De opera gaat over klimaatverandering, vervuilende bedrijven en wat er tegen gedaan kan worden. De Amerikaanse componist Ellen Reid schreef de muziek. In de opera treden de verschillende stemmen uit het klimaatdebat naar voren en wordt steeds duidelijker dat we met eindeloos vingerwijzen niet vooruitkomen. Deze actuele opera laat zien dat de klimaatcrisis boven alles een verantwoordelijkheidscrisis is. De oudere zangers en zangeressen uit vele delen van de wereld voelen zich ook verantwoordelijk voor de nieuwe generaties, dat is een stimulans om mee te doen. De jonge deelnemers zijn zich bewust van de gevaren van klimaatverandering en wat dat met hun leefomgeving kan gaan doen. JTSZO onderschrijft de gevaren en wil op haar manier een bijdrage leveren bijv. door de voorstelling  “En toen was de aarde op”.
De opera “The Shell Trial” wordt opgevoerd van 16 tot 21 maart in de grote zaal van de Stopera. Er zijn nog cameraplaatsen beschikbaar voor € 15 (met enige zichtbeperking)!  Neem voor meer informatie telefonisch contact op met klantenservice van de Nationale Opera: 020-62 55 455.

Meer weten over Monèzra? Klik hier

Next Post