Skip to main content

Lifeskills onderzoekt thema Vrijheid

By 24 maart 2023Nieuws

Heb jij altijd al in het theater willen spelen? Dit is je kans! Een voorproefje in het leven van een echte acteur!
Een voorstelling over vrijheid. Wanneer voel je je vrij en wat is je niet vrij voelen? Vrijheid zou vanzelfsprekend moeten zijn, toch?
Werk in korte reeks naar de eind presentatie die jullie gaan spelen op Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Je gaat aan de slag met theatermaker Sona Abhelakh. @jufsona
en Anne Nolte

Leeftijd is 10-18 jaar
Voor beginners en gevorderden.
Repeteeravond – de dinsdagavond
Locatie: Heesterveld Creative Community, Heesterveld 35b

Dit is een samenwerking van Lifeskills en JTSZO

Anne Nolte is stagiaire bij JTSZO. Ze is 4e jaars student aan de Fontys Academie in Tilburg waar ze de studierichting Docerend Theatermaken volgt. Als ze volgend jaar klaar is mag ze gaan werken als docent, als regisseur en zelfs als acteur. Acteur worden was haar oorspronkelijke wens maar ze werd helaas niet aangenomen op de acteursopleiding. Achteraf eigenlijk helemaal niet jammer want nu vindt ze regisseren het allerleukste wat er is.
“Samen met de spelers mooie momenten op de vloer zoeken. Spontaan je creativiteit de vrije loop laten gaan, wat is er leuker dan dat?”
​Haar affiniteit met bewegingstheater​ is dat beelden zo mooi kunnen werken, als een soort schilderij waarbij de tekst associatief op de achtergrond versterkend werkt. Vanuit het lichaam een beeld maken is prachtig.

“Ik wil de leerlingen laten zien dat spelen een uitvergrote versie van jezelf laat zien. Je kunt dan echt in het moment zijn dus niet een rol spelen dat je iets bent maar het echt ervaren. Als ik ze dat mee zou kunnen geven, zou ik heel blij zijn.”