Skip to main content

Zeer geslaagde Kunstschooldag

By 24 maart 2023Nieuws

Verslag Kunstschooldag JTSZO, Irene Lips:

Gisteren 23 maart – Kunstschooldag – was fantastisch. Onze oudste groep heeft 3x de voorstelling ‘Kostverlorenstraat’ gespeeld voor groep 8 leerlingen. Het stuk heet Kostverlorenstraat omdat dit jaar voor JTSZO het thema Straat is en de Kostverlorenstraat is de plek voor verloren zielen.
Zo’n 450 kinderen waren er! – echt iedereen van de lijst is gekomen. Omdat onze host niet kon komen hebben de leerlingen zelf een “amuse” gedaan. Drie spelers verwelkomden de klassen  en vroegen of ze wisten wat een trailer was: “Ja dat is een samenvatting van een film”.
De dames reageerden: “Dat was het dan bijna – dit was een voorstukje van een theaterstuk in wording. Of ze wel eens de weg kwijt waren? Of ze wel een figuurlijk de weg kwijt waren….. dat was wat lastiger…. ”
Een meisje was dapper en vertelde dat ze iets had meegemaakt en toen niet wist hoe ze ermee om moest gaan. Ik was zo blij verrast dat zo’n grote groep zo stil en met aandacht naar elkaar luisterde. Toen ging de voorstelling van start  en zit je tussen de kinderen. Ze vonden het elke keer spannend in het donker, de dames die achter mij zaten vonden de maskers een beetje eng.
Na de voorstelling werden de spelers voorgesteld door dezelfde drie spelers die de amuse hadden gedaan en kondigden we een Instagram actie aan (zie hiernaast).
Er was na de voorstelling ruimte voor de kinderen en begeleiders om vragen te stellen: hoe kom je in zo’n groep, hoe leer je je script, of de verhalen echt waren, nou dat waren ze! Hoe lang ze al aan het repeteren waren, hoe lang duurde het om dit stukje voor te bereiden, hoe lang zit je al op de theaterschool. Hoe het stuk tot stand is gekomen: in de les wisselen ze met elkaar verhalen uit. Dat is meestal een emotionele les en er vloeien vaak tranen. Van daaruit komt er een opdracht en zo ontstaan de scènes.  Emese van de Steen en Kira-Nerys Kemble hebben de basis van het stuk  aangedragen.

De eerste voorstelling ging prima, natuurlijk waren er notes, ze waren nog wat nerveus maar  je zag ze groeien in voorstelling twee en drie. Een geweldige dag! Complimenten L groep!

Bedankt Rob van Waaijen en Willemijn Ploem voor de goede organisatie en voor het feit dat we elk jaar mee mogen doen!
Bedankt Bijlmer Parktheater voor de warme ontvangst en de goede publieksbegeleiding.

 

Win een kaartje voor de première van ‘Kostverlorenstraat’! 18 juni 19.30 @jtszo

Jullie hebben tijdens de kunstschooldagen de voorstelling ‘Kostverlorenstraat’ gezien. De voorstelling wordt gespeeld door spelers van Jeugdtheaterschool Zuidoost! Wil je meer zien? Dat kan!

Op zondag 18 juni is de officiële première van deze toffe voorstelling en daar kan je bij zijn! Deze show staat nog niet in de programmering,  foto’s en trailers zijn in de maak.

Plaats een comment onder deze post op Instagram en vertel ons waarom jij een gratis kaartje verdient voor de première!  #jtszo @jtszo

Hier enkele reactie op Instagram:

Het was een hele leuke show een van de leukste van vandaag ik heb echt genoten!!! 🔥

Ik was er vandaag en het was heeeel leuk😆
Supppppper show ik heb genoten ❤️

Een van de beste voorstellingen die ik ooit heb gezien