Skip to main content

2 juli: Herdenk, herinner, vergeet niet en geef door!

By 27 juni 2023Nieuws

Herdenk, herinner, vergeet niet en geef door!
Zodat we nooit vergeten!

We eindigen de week van de herdenking van slavernij slachtoffers en Keti Koti viering met onze locatievoorstelling Daar.Tegen.Over die gemaakt is i.s.m. met Mama Florijn en Theater na de Dam.

Aanvang 2 juli – 19.50 uur op het Anton de Komplein. De wandeling eindigt rond 20.45 bij het Monument van de Liefde in de Nadezdja Mandelstamstraat. Met aansluitend hapje en drankje en napraten met de buurt.

‘Freedom buurt’, wat betekent een vrij land precies en wie bepaalt dat? Ervaren de jongeren met verschillende achtergronden in Nederland deze tijd ook zo? De jonge makers, Annastasia Kah en Joshua Halman, nemen je mee in hun onderzoek. Spel: Vanilla Bonsu, Serlynn Donk, Shayleigh Dors, Timosha Claire Aqaba, Bo Fowler, Regaya Okoeguale en  Vanessa Boateng. Regie & Concept: Annastasia Kah en Joshua Halman

De voorstelling neemt de bezoeker mee op een theatrale wandeling door de Freedom buurt, de F buurt. De hele buurt bestaat uit straatnamen van vrijheidsstrijders. De verschillende scènes worden op verschillende locaties op de route gespeeld, bezoekers van de voorstelling moeten dus mee naar de verschillende locaties.
Inhoudelijke sparringpartner vanuit Theater Na de Dam: Sophie van Broekhoven.
Dramaturgische ondersteuning: Yahmani Blakman Fotografie @jaflu

Prijs: Een kadotje (No fee) – Reserveer je plek via Eventbrite.

Dit project is onderdeel van het thema #Buurtidentiteit, uit het Buurtverbeterplan van Buurtplatform Mama Florijn voor de F/D-Buurt & Vogeltjeswei 2023.

Onder het label Young Zo kunnen JTSZO peer-educators naast hun didactische vaardigheden bij de school ook hun artistieke vaardigheden verder ontwikkelen.
Young Zo is een uitbreiding van de JTSZO leerlijn. Een leerlijn waarin ervaren leerlingen uit de oudere groepen meer verantwoordelijkheid krijgen in het artistieke proces, en meer als een theatergroep dan als lesklas gaan functioneren. Veel jonge creatieve jongeren vonden namelijk een tweede huis in onze Talenthub Heesterveld voor een afstudeervoorstelling, om stoom af te blazen en met hun artistieke concepten bezig te zijn, en die willen we faciliteren en aanmoedigen. Het team is samen met directie en bestuur momenteel bezig dit plan te concretiseren. Het is echt pionieren, qua financiën, bemensing en logistiek maar  Young ZO is een project dat alle aandacht verdient.

Meer info: www.jtszo.nl @jtszo op Instagram en Facebook