Skip to main content

Freedom of dreams: Coproductie B! Music School en JTSZO

By 1 december 2023Nieuws

Zuidoost, zet je schrap en beleef een muzikaal en theatraal spektakel op zaterdag 16 december om 20:00 uur in het Bijlmer Parktheater. Met een spannende muziekwedstijd daagt Gemeente Amsterdam elk stadsdeel uit om zijn muzikale sterren naar voren te schuiven voor de ultieme kans om onze stad Amsterdam te vertegenwoordigen en internationaal de muzikale strijd aan te gaan met muzieksteden als New York, Londen en Tokio.

In het bruisende Zuidoost bundelt een hechte groep haar krachten om deze wedstrijd te winnen. Ze maken al jarenlang muziek met elkaar en zijn vastbesloten alles te geven. Maar er ontstaan conflicten binnen de vriendengroep, waarbij groepsleiders Noa en Jessy dwars tegenover elkaar komen te staan. De groep splitst in twee, en terwijl de groep van Noa zich focust op klassieke muziek, hoopt de groep van Jessy de prijs met hiphop binnen te slepen. Maar slechts één act kan doorgaan…

Freedom of Dreams is een hedendaagse versie van de film Fanfare van Bert Haanstra uit 1958. Nu speelt het verhaal zich af in 2023, in de Bijlmer. Zonder fanfare, maar met rappers, zangers, pianisten en percussionisten, van hiphop tot klassiek. Dit wil je niet missen!

CREDITS
Regie Yona Etel / Muziek Matthijs Naylor / Tekst Nikki Ong / Creative production BASDEW.EU / Productie van B! Music School en Jeugdtheaterschool Zuidoost / Artistieke begeleiding Ellen Alvares (B!MS), Jacquill G. Basdew (B!MS), Nina Haanappel, Irene Lips (JTSZO) / Publiciteit Emily Perez / Met dank aan B! Music School, Jeugdtheaterschool Zuidoost, Integraal Maatschappelijk Initiatief Gemeente Amsterdam, het Nutfonds, Cultuurfonds.