Skip to main content

Save the date voor het JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni! 

By 9 mei 2024mei 14th, 2024Nieuws

De tijd vliegt!
Save the date voor het JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni!

Vanaf 12 mei beginnen al de eerste doorlopen in de theaterzaal waarin met decor en licht wordt geëxperimenteerd: waar moet je precies staan, praat je wel hard genoeg, kijk je altijd naar het publiek en ken je je tekst. Samen met de techniek van het Bijlmer Parktheater gaan de makers kijken waar de lampen moeten hangen en wanneer de muziek aan gaat.
Vanaf 8 mei beginnen de generales waar iedereen echt echt echt zijn tekst moet kennen, kostuums en decor tip top in orde zijn en er voor “echie” gespeeld moet worden.

” Se wo were fi na wosankofa a yenkyi ” (Het is niet verkeerd om terug te gaan voor wat je vergeten bent).
Een spreekwoord dat linkt aan ons thema van dit jaar: Sankofa. Sankofa is een woord uit de Akan stam van Ghana en betekent letterlijk: het is geen taboe om te halen wat dreigt te worden achtergelaten. Het bijbehorende symbool toont een vogel die met zijn poten stevig naar voren is gericht, maar naar achteren kijkt. ”Ga terug en neem mee”. De Akan geloven dat het verleden dient als leidraad voor de toekomst. Door terug te kijken en daarvan te leren, bouw je aan een sterke toekomst. Wijsheden waar we op dit moment niet vaak genoeg aan herinnerd kunnen worden.

Alle groepen – de allerjongsten tot en met onze meest ervaren spelers – hebben gewerkt vanuit dit thema. De makers hebben op basis van leeftijdsgroepen en ervaring een invalshoek gekozen om samen met de spelers een presentatie voor te bereiden. Het belooft een heel mooi weekend te worden waarin verschillende onderwerpen, ervaringen en disciplines aan bod komen.

We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten: de programmering is rond en ook de titels van de presentaties en premières zijn bekend! (nog een beetje onder voorbehoud)

14 juni  trappen we af met twee voorstellingen met vier shows
17.00 – 19.00 uur, een double bill
Een primeur, onze allereerste eerste neurodiverse groep Mix & Match trapt af, gevolgd door de première van de M groep met de voorstelling: ‘Vergeten’.
20.30-22.00 uur, een double bill
Young-ZO makers Kira-Nerys en Anne Nolte laten mooie onderzoeken zien die ze gemaakt hebben in onze Talenthub Heesterveld. We gaan kijken naar de voorstellingen ‘Achter de wolken’ en ‘Blaka Diamanti’.

15 juni zijn er drie voorstellingen met maar liefst 7 shows
10.00- 11.00 uur, een double bill
Hier treden de allerkleinsten van 2-6 jaar op
2+ met ‘Vlieg’ en 4 + met ‘Oma’s Zolder’
12.00-13.00 uur, een double bill
6+ met ‘Superschurk!’ en de 8+ met ‘Verloren helden’
19.00 – 21.30 uur, een triple bill
10+ van de woensdagmiddag met ‘Nooit meer op hoge hakken’
10+ van de zaterdag met ‘De Dropping’
pauze
Première ‘Uit de War’ van de S-groep.

16 juni de grande finale
19.30 uur première ‘Ewaya’ van de L groep

Zodra er extra tickets besteld kunnen worden op de website van het Bijlmer Parktheater laten we dat weten. Iedere leerlingen krijgt sowieso weer 2 tickets van ons en die zijn al gereserveerd!

De video’s zijn gemaakt tijdens het winterfestival waar de groepen lieten zien waar ze mee bezig zijn. Het zijn werktitels.