Skip to main content

Bring a Friend for Free

By 22 oktober 2023Nieuws
Theater – Thuisoefeningen en je mag iemand meebrengen de eerste les na de vakantie!
Voor diegenen die niet kunnen wachten tot ze weer naar les mogen: hier de Herfstvakantie Theater- Thuisoefeningen. Samen met je vriendjes of vriendinnetjes wordt het nog leuker. Want theater is toch aandacht, een beetje maf, maar ook bloedserieus, adembenemend, bloedstollend, zinderend en soms een beetje knettergek!
Je kunt foto’tjes delen met je groep in de Clubapp! Of misschien durf jij wel LIVE te laten zien wat je gemaakt hebt! Hoeft niet, mag! Dat kan tijdens de eerste les na de vakantie. Dat is voor de zaterdaggroepen op 4 november. De woensdagmiddag 10+ groep start weer op 8 november.
Wie weet spelen jullie dan samen tijdens het Winterfestival 16 december!!
Heel veel plezier samen!
Hier komt de oefening:
Met z’n tweeën of meer: een deftige oude heer
Knip drie stapeltjes van 6 of meer kaartjes uit papier of karton, het liefst in drie verschillende kleuren. Bij het ene stapeltje schrijf je op ieder kaartje een beroep of een rol, zoals heks, robot of  minister. Op de kaartjes van het tweede stapeltje schrijf je handelingen: fietsen, een ei leggen, een berg beklimmen kortom: dingen die je kunt doen. Op het laatste stapeltje schrijf je emoties: verliefd, zenuwachtig, intens verdrietig en hoe je je nog meer kunt voelen. Trek nu steeds van elk stapeltje een kaartje en probeer die combinatie te spelen.
Je kunt het samen acteren of juist elkaars kaartjes proberen te raden. Je kunt natuurlijk ook gewoon een kaartje raden want niet iedereen kan meteen een verliefde minister die een ei legt spelen…….
Fijne vakantie!
P.S. 1. Natuurlijk kun je ook in je eentje een oefenen
Zoek drie voorwerpen uit je huis. Dat mag uit je eigen kamer zijn maar ook uit de keuken. Zet ze voor je op tafel (als dat kan) en bedenk een verhaal waarin alledrie die voorwerpen gebruikt worden. En dat hoeft natuurlijk geen logisch verhaal te zijn: je mag flink wat fantasie toepassen. Is je verhaal uitzonderlijk goed gelukt?
Zet het in je Clubapp of stuur het naar info@jtszo.nl De beste of leukste inzender krijgt een verrassing.
P.S. 2. 12+ leerlingen mogen natuurlijk ook deze oefeningen thuis doen, alleen de Bring a Friend for Free actie geldt niet voor hen. Deze groepen zijn al gesloten. De 12+ lessen beginnen weer op 31 oktober.