Skip to main content

Theater na de Dam: Daar.Tegen.Over

By 25 april 2023april 28th, 2023Nieuws
Locatietheater, ‘Freedom buurt’, wat betekent een vrij land precies en wie bepaalt dat?

Ervaren de jongeren met verschillende achtergronden in Nederland deze tijd ook zo?
De jonge makers, Annastasia Kah en Joshua Halman, nemen je mee in hun onderzoek.

Spel: Vanilla Bonsu, Serlynn Donk, Shayleigh Dors, Timosha Claire Aqaba, Bo Fowler, Nexsendra Esser en  Vanessa Boateng. Regie & Concept: Annastasia Kah en Joshua Halman

De voorstelling herdenkt op 4 mei de doden op het Anton de Komplein en neemt de bezoeker mee op een theatrale wandeling door de Freedom buurt, de F buurt. De hele buurt bestaat uit straatnamen van vrijheidsstrijders. De verschillende scènes worden op verschillende locaties op de route gespeeld, bezoekers van de voorstelling moeten dus mee naar de verschillende locaties.
Inhoudelijke sparringpartner vanuit Theater Na de Dam: Sophie van Broekhoven.
Dramaturgische ondersteuning: Yahmani Blakman Fotografie @jaflu

Aanvang: 4 mei – 19.50 uur op het Anton de Komplein. De wandeling eindigt rond 20.45 bij het Monument van de Liefde in de Nadezdja Mandelstamstraat. Met aansluitend hapje en drankje en napraten met de buurt.

Aanvang 5 mei – 15.30 uur op het Anton de Komplein. De voorstelling eindigt bij de Vrijheidsmaaltijd bij Buurtlokaal Aanwezig en Bezig, Patrice Lumumbastraat 5 in de Freedombuurt.

Aanvang 1 juli – Keti Koti- 15.30 uur op het Anton de Komplein. De voorstelling eindigt bij de Heri Heri maaltijd bij Buurtlokaal Aanwezig en Bezig, Patrice Lumumbastraat 5 in de Freedombuurt.

Prijs: Een kadotje (No fee) – Reserveer je plek via Eventbrite.

Onder het label Young Zo kunnen JTSZO peer-educators naast hun didactische vaardigheden bij de school ook hun artistieke vaardigheden verder ontwikkelen.
Meer info: www.jtszo.nl @jtszo op Instagram en Facebook