Skip to main content

Remixing Value

By 20 december 2021december 21st, 2021Nieuws

Remixing Value

Een ontwikkeltraject voor jonge hybride kunstenaars

Op 17 december jl. vond de lancering plaats van een bijzondere internationale uitdaging in deze pandemie.

Zo’n 30 jonge mensen (16-19 jaar) wonend in Amsterdam, Parijs en Berlijn met een passie voor theater en alle navenante disciplines kwamen on-line bij elkaar om op de vrijdagavond kennis te maken. Best spannend want hoe gaan we om met de taalbarrières en de beperkingen van zoom?! Tegen de verwachting in vlogen de twee uren voorbij. Het samenwerken in kleine groepjes aan een choreografie bijvoorbeeld zorgde voor veel hilariteit. Nu al werden er een aantal nieuwe bewegingen “ontdekt”. Het was een mooi begin van een interdisciplinair theater proces. Denk dans, circus, fysiek theater, taal, animatie, spoken-word, beats  en improvisatie.

De komende 8 maanden gaan we samen de uitdaging aan om iets moois te creëren (co-creation) in een mix van on-line en fysieke ontmoetingen met als eindproduct een voorstelling in augustus 2022 in Amsterdam. Wat de vorm wordt? Dat gaan we zien! Wat wel zeker is, is dat we er allemaal rijker uitkomen, en dan niet alleen artistiek maar ook qua taal en woordenschat!

Het project is geïnitieerd door Maria del Mar de Vries, Marrit de Jong en Solene Jimenez, drie studenten van de Master Kunsteducatie. De opdracht: het ontwerpen en als projectleider uitvoeren van een kunsteducatief project.

Samen met Compagnie La Transplanisphère uit Parijs, Zukunft uit Berlijn en het Paulus Praetorius Gymnasium uit Bernau partneren wij met de dames en de creatieve jongeren om een mooi hybride kunstproject te ontwikkelen.

Check de website om het proces te volgen: https://remixingvalue.weebly.com/