Skip to main content

Open Monumentdagen bij Heesterveld Community

By 10 september 2023september 11th, 2023Nieuws

Op 9 en 10 september waren er rondleidingen door twee oud-leerlingen van JTSZO op onze Locatie Talent Hub in Broedplaats Heesterveld Creative Community, Bullewijk in verband met de Open Monumentdagen.

Talent Hub is een Safe Space voor jonge creatieven om nieuwe concepten te ontwikkelen, het is extra repetitie ruimte als we het drukke Bijlmer Parktheater (waar ons hoofdkantoor zit) moeten verlaten i.v.m. de volgende huurder en lekker door willen werken.
Het is een plek om zonder prestatiedruk bij elkaar te komen, lekker te jammen en nieuw materiaal aan elkaar te laten zien. Helemaal ingericht door vrijwilligers met sponsormaterialen en schenkingen!

Ymere wilde zeven jaar geleden ook jonge mensen naar de broedplaats trekken en benaderde de Jeugdtheaterschool. Het zou tijdelijk zijn, maar het lijkt erop dat we gaan blijven. Volgend jaar wordt er gerenoveerd, gaan we van het gas af en krijgen nieuwe kozijnen en deuren.

Dankzij donaties van de Rabobank is de vloer geëgaliseerd en afgewerkt. Akzo Nobel/Sikkens heeft verf gedoneerd en is komen schilderen samen met leerlingen van de Dreef, die hun stage hier gelopen hebben en bijv. de geluidsisolatie op de eerste verdieping hebben getimmerd (die doos boven aan de trap). Ymere/Dura Vermeer hebben ervoor gezorgd dat er drie doorlopen gezaagd zijn in de betonnen wanden en voorzien van geluidsdichte deuren. Boele en van Eesteren heeft voor brandvrije isolatiemateriaal gezorgd. Vrijwilligers hebben het aangebracht en ook geverfd, CV- en waterleidingen omgelegd en een extra ventilatiesysteem aangelegd tijdens corona zodat de lessen toch door konden gaan toen het theater dicht was. Het Engelse Consulaat heeft lockers, tafels en stoelen gedoneerd. Airlight heeft tweedehands theaterlampen en een beamer opgespoord en gratis voor ons opgehangen. Marjonna Mozaiek heeft het toilet beneden voorzien van een mooie jazzy mozaiek. Dankzij diverse Schenkingen van oud-tantes, ooms, ouders en vrienden hebben we de ruimtes mooi kunnen inrichten.

Kortom het zou voor even zijn – maar het lijkt erop dat we nog heel lang plezier van gaan hebben.

Gastvrouw Withney Dulder over de rondleidingen op zaterdag, drie groepen en nog een aantal losse bezoekers:
“De mensen vonden het gebouw erg mooi eruit zien en dat het lekker huiselijk aanvoelt. Velen wilde  een foto maken van onze woonkamer met al die gekleurde tapijttegels op de vloer en de muur. Verder heb ik verteld over de jeugdtheaterschool en hoe wij daar gekomen zijn, een beetje over mijn ervaring en over de manier waarop wij les geven en theater maken. Ook heb ik aangegeven dat we weer begonnen zijn met de lessen, dat ouders kinderen kunnen inschrijven en voor de 12+ dat kids auditie kunnen doen morgen.”

Op zondag deed Jet Nugter de rondleidingen in ons gebouw. Ze is creatief producent, designer en oud-bewoner van Heesterveld. Ze vertelt dat het erg geslaagd was.
“Op zondag waren er drie groepen (in totaal 37 personen) en twee losse stelletjes die langskwamen om een kijkje te nemen tijdens Open Monumentendag in JTSZO. In ongeveer een kwartier praatte ik ze bij over JTSZO, de ruimte en waarvoor deze wordt gebruikt. Ook vertelde ik over de samenwerkingen die JTSZO aangaat. We hebben ook de bovenverdieping laten zien, omdat mensen toch een beetje een idee wilden krijgen van hoe een huis eruit ziet. Al met al was iedereen erg enthousiast en werden er vragen gesteld, van het werk dat JTSZO verzet totaan de gordijnen die gemaakt zijn door Kitchen for Fashionz.”

De volgende foto’s zijn gemaakt tijdens Summer’s Cool 2023