Skip to main content

JTSZO Winterfestival: Ik zet ook de knop om!

By 22 november 2022november 29th, 2022Nieuws

Op 17 december wordt het Bijlmer Parktheater omgetoverd tot een Winterwonderland door de spelers van de Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO). Om 10 uur, 13 uur en 16 uur zijn er twee uur durende theatrale rondleidingen door het gebouw. Een mooi moment van ontmoeting voor de kerst, de gelegenheid om het talent van dit seizoen te ontmoeten en een bijzondere gelegenheid om het Bijlmer Parktheater eens op een andere manier te zien.

In september is er weer een hele groep theater-enthousiastelingen begonnen aan een seizoen lang theater. Zij hebben in het najaar elkaar en het creatief team van JTSZO leren kennen. Deze mooie mengeling van zo’n 150 oude en nieuwe gezichten verdeeld over 14 groepen stelt zich aan u voor aan de hand van 10 minuten acts in de theaterzaal, de studio’s en de foyer. Op die manier is er een dwarsdoorsnee te zien van de jeugd van 2 tot 20 jaar.
10 uur 2+, 8+, S1 groep en Mama Florijn
Artistiek team: Wieke, Nina, Yona, Kira-Nerys, Sammi, Carme, Keisha, Giacommo, Sem, Joshua, Annemarie, Liselot en Elena.
13 uur 4+, 6+, S2 groep en de Groene Hub
Artistiek team: Wieke, Nina, Yona, Kira-Nerys, Sammi, Carme, Keisha, Giacommo, Sem, Joshua,  Wijnand en Maureen.
16 uur 10+ woensdag en zaterdag, M groep, L groep en Life Skills
Artistiek team: Wieke, Nina, Carmen, Jeff, Adanma, Joshua, Annastasia, Elke, Yona, Emése, Kira-Nerys en Sona.

Elke rondgang wordt afgesloten in de theaterzaal met de voorstelling ‘En toen was de aarde op’ gespeeld door nieuw talent, JTSZO spelers die inmiddels het vak in zijn gerold.

En toen was de aarde op
De voorstelling door het nieuwe talent onder regie van Nina Haanappel richt zich specifiek op de actuele klimaatverandering. Voor de vergroening van Nederland is collectieve actie nodig. Het klimaatprobleem is urgent maar we zijn nog niet te laat, als we allemaal een beetje ons gedrag veranderen kunnen we een heleboel energie besparen. Hoe?! Daar informeren we u graag over op theatrale wijze tijdens dit Winterfestival.
Om ons te verdiepen in het onderwerp zijn we in gesprek gegaan met drie instellingen die al enorm duurzaam bezig zijn: Mama Florijn, Coöperatie de Groene Hub en Lifeskills. En we hebben overlegd met het Team Energietransitie Gebouwde omgeving van de Gemeente Amsterdam om meer bewustwording te creëren rondom dit onderwerp.

Het motto van deze editie van het Winterfestival is: Ik zet ook de knop om! met betrekking tot het klimaat. Als we samen nadenken kunnen we met kleine aanpassingen het gasverbruik al verminderen. In de foyer staan informatiestands over de Energietransitie. Zo gaan we na afloop naar huis met allerlei tips en tricks over hoe we deze winter zelf al bezuinigingen kunnen toepassen.

 

Iedere leerling krijgt 2 vrijkaartjes voor een van de theatrale rondleidingen. Reserveren is nodig om teleurstellingen te voorkomen. Reserveer dus tijdig uw kaartjes om dit mooie en sfeervolle kijkmoment live mee te maken.
Leerlingen kunnen hun twee gasten doorgeven via de Club App. Onze gastvrouwen kunnen u daarbij helpen. Overige kaarten kunnen vanaf 1 december via www.bijlmerparktheater.nl worden gekocht.