Skip to main content

Lentefestival 2020

Het Lentefestival is een receptief festival waar de groepen gaan kijken naar professionele voorstellingen en zoveel mogelijk een meet en greet hebben met de acteurs en makers om zo een inkijk te krijgen in hun proces.
Ook onze jongste acteurs zijn met het Lentefestival gaan kijken naar een grote diversiteit van voorstellingen. En het is zo leuk om oud-leden van het team terug te zien in deze voorstellingen.

Dit jaar waren het de volgende voorstellingen:

2+ SSST! Van Rose Stories

4+ en 6+ Hip Hop Hoera The Remix, Don’t Hit Mama o.l.v. oud choreograaf bij JTSZO Honey Eavis. En even goed kijken, de danseres met korte blonde krulletjes was dat niet Xichella Liberia waar ik ook les van heb gehad?!
Extra informatie over de regisseur.

8+ Eet je bord leeg  van Toneelmakerij, een bitterzoete komedie met druilerige doperwtjes, slijmerige slablaadjes, sponzige spruiten en spaghetti om van te spugen. Een heerlijk hapje voor fijnproevers van 4 tot 104.

10+ Vergeten Dieren en Verloren Zaken, Duda Paiva Company

Het kunnen bijwonen van al die voorstellingen is het voordeel van het lesgeven in een theatergebouw!

12+ de L-groep en de M groep is het nog gelukt te gaan kijken naar MIdf*ck jr. van ITA jr o.l.v. Nina Haanappel. Extra informatie over de regisseur en de spelers.

Behalve het kijken naar een professionele voorstelling wisselden alle 12+ groepen tijdens het lentefestival hun concepten uit, daarna gaven de regieteams elkaar tips & tricks waardoor een ieder geïnspireerd na de voorjaarsvakantie verder werkte aan de verschillende voorstellingen. Dit jaar ging dat anders dan gebruikelijk toen zeer betrokken ouders massaal vroegen om erbij te mogen zijn. Was het een voorgevoel? We hebben ze welkom geheten en zo hebben ze dit jaar toch hun kind in de theaterzaal kunnen zien.