Skip to main content

Oudleerlingen in de hoofdrol in M!ndf*ck jr.

Tijdens het Lentefestival gingen de 12+ groepen naar de voorstelling M!ndf*ck jr. van ITA. In M!ndf#ck jr. maken we een reis door het chaotische brein en het onrustige lichaam van een mens in wording. Met een mix van dans en toneel laten 27 jonge mensen zien hoe hun brein in elkaar zit. Ze proberen voor zichzelf een plek te veroveren in de wereld van nu. Ze zijn kind en volwassene tegelijk; hun brein is nog in ontwikkeling. Ze zijn de eerste generatie in tijden die het niet beter heeft dan hun ouders en dus voor hun plek in de wereld moet vechten. Maar met hoop en dromen die zo impactvol zijn dat ze in het echte leven toegepast kunnen worden, die zij waar kunnen maken.
M!ndf#ck jr. is een voorstelling over de werking van het menselijk bewustzijn. Over denken en dromen, over voelen, over mogelijkheden en illusies. En over dat je elke dag gewoon weer opstaat.
De voorstelling begint in een wereld die herkenbaar is en waar ons brein nog helder werkt. Maar gaandeweg maakt deze concrete wereld plaats voor die van dromen en een verminderde staat van bewustzijn. Angsten en verlangens worden steeds zichtbaarder en ergens in de verte gloort er het licht van de nieuwe dag.

Een hele rits oud-leerlingen was betrokken bij deze productie.
Regisseur:  Nina Haanappel (hier te zien in How to Make love, 11 jaar geleden – vanaf 2 min 33)
Cast: Dorelia en haar broer Julius Schraven
Kira-Nerys Kemble
Monezra Rudge

Jaarverslag 2020
Me and my sisters, Foto Simon Schoo