Skip to main content

Booster Bewegingstheater: er is nog plaats

By 9 januari 2023Nieuws

We hebben de boosterkoorts te pakken.
Ben je 12+ en is theater jouw passie, maar heb je ook altijd al vanuit beweging willen werken? Of ben je juist een enorme dansliefhebber die zich meer in theater zou willen verdiepen?

Een keer per week werken we samen aan een productie waarbij je aan verschillende skills werkt vanuit de discipline dans/theater/muziek en je repeteert voor een besloten showcase tijdens het Lentefestival 25-2 (en wie weet nog een keer op het Zomerfestival).

Op maandag 12 december was er een auditie in het Bijlmer Parktheater van 18:00 – 20:00 uur om te bekijken wat je niveau is. Op maandag 9 januari beginnen de lessen die duren tot 24 april.
Er is nog plaats, dus geef je op!

Wanneer: Maandag
Waar: Bijlmer Parktheater op maandag van 18:00 – 20:00 uur
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Het zijn 14 lessen t/m maandag 24-4-23
9, 15,22,29 -1 en 6,13, 20 feb, 6,13,20,27 maart, 3 april (10 april vervalt = pasen) 16 en 24 april.
Kosten : 10 euro voor nieuwe deelnemers, voor leerlingen die al les hebben bij JTSZO gratis.
Begeleiding: Jay Haynes 4de jaars AHK dans (assistent – regisseur van De Soulshow 2022)
Anne Nolte (stagiaire vanuit Fontys Tilburg)

Inschrijven via formulier of via info@jtszo.nl

Jay Haynes is 4de jaars student aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunst. Hij werkt  al lang voor JTSZO, deze zomer was hij assistent – regisseur van De Soulshow die werd opgevoerd tijdens het Zomerfestival 2022. Binnenkort verschijnt hier een kort interview met deze enthousiaste regisseur.

Anne Nolte is stagiaire bij JTSZO. Ze is 4e jaars student aan de Fontys Academie in Tilburg waar ze de studierichting Docerend Theatermaken volgt. Als ze volgend jaar klaar is mag ze gaan werken als docent, als regisseur en zelfs als acteur. Acteur worden was haar oorspronkelijke wens maar ze werd helaas niet aangenomen op de acteursopleiding. Achteraf eigenlijk helemaal niet jammer want nu vindt ze regisseren het allerleukste wat er is.
“Samen met de spelers mooie momenten op de vloer zoeken. Spontaan je creativiteit de vrije loop laten gaan, wat is er leuker dan dat?”
​Haar affiniteit met bewegingstheater​ is dat beelden zo mooi kunnen werken, als een soort schilderij waarbij de tekst associatief op de achtergrond versterkend werkt. Vanuit het lichaam een beeld maken is prachtig.

“Ik wil de leerlingen laten zien dat spelen een uitvergrote versie van jezelf laat zien. Je kunt dan echt in het moment zijn dus niet een rol spelen dat je iets bent maar het echt ervaren. Als ik ze dat mee zou kunnen geven, zou ik heel blij zijn.”