Skip to main content

Buitenschoolse educatieve projecten

JTSZO verzorgt zelfstandig (en ook in samenwerking met haar partners B!Musicschool, Buurthuisplus en Lifeskills) theaterlessen in haar Talenthub in Broedplaats Heesterveld Creative Community (HCC) en op scholen. Deze lessen hebben een tweeledig doel. Ten eerste wordt de stap van de gratis schoollessen naar (betaalde) lessen van de JTSZO in het BPT verkleind. De vertrouwde omgeving van school/HCC wordt gebruikt om de overstap laagdrempeliger te maken. Daarnaast slaan deze lessen een brug naar de activiteiten in het BPT. Onder de buitenschoolse activiteiten vallen eveneens de vakantieactiviteiten zoals Summer’s Cool. Deze worden gepromoot (kidsgids) en gedeeltelijk gefinancierd door DWI/stadspas.

Routes from Roots op jouw school

JTSZO komt op jouw school spelen. Bijvoorbeeld de voorstelling Routes from Roots

Waar kom jij vandaan? Heeft dat invloed op jouw leven? Een voorstelling vol verhalen voor en door jongeren die hen confronteert en sterkt. In een taal die hen aanspreekt. Feiten, fabels, geruchten, manieren om ermee om te gaan of om eruit te komen en verschillende invalshoeken. Herkenbaar, voorlichtend, recht voor z’n raap maar nooit ordinair, prikkelend, op het verkeerde been zettend en vol humor.
Regisseur Nina Haanappel en haar spelers Joshua, Kyra-Nerys, Sona en Yona nemen je mee in de ontdekkingsreis die naar deze voorstelling heeft geleid. Wat weet de jeugd nog over hun voorouders. Welke routes zijn er afgelegd voordat zij hier in Zuidoost zijn geland. Welke tradities, zijn er meegenomen, of zijn die helemaal vervaagd? Werkt dat nog die verhalen – tori’s – van generatie op generatie? Wat is nou de waarheid? Hechten culturen aan hun tradities of worden er nieuwe tradities geboren?
In opdracht van Gemeente Amsterdam, afdeling diversiteit in samenwerking met Stadsdeel Zuidoost. Met dank aan het Bindelmeer College waar de verhalen en anekdotes zijn opgehaald.

Interesse? Neem contact op met info@jtszo.nl