Skip to main content

Alle programma’s 2019

De Jeugdtheaterschool heeft in 2019 zowel in ZuidOost als in Amsterdam veel geprogrammeerd en gepresenteerd.

Onze festivals

Drie keer per jaar komen al onze leerlingen samen in wat wij onze festivals noemen.

Tijdens het JTSZO Lentefestival kijken de leerlingen naar professionele voorstellingen.

In het JTSZO Zomerfestival laten alle leerlingen in de grote theaterzaal van het Bijlmer Parktheater en in Amsterdam zien waar ze het hele jaar aan gewerkt hebben. Het thema van dit jaar was: ‘Wat als…….’, voor elke groep een aanleiding om stevig te fantaseren. WAT gebeurt er ALS jij mag beslissen wat er op school gebeurt, als je geen familie hebt, het leven van vrienden zich splitst, als je onzichtbaar bent of je leven even in de pauzestand wil zetten? WAT gebeurt er ALS we niet goed voor de aarde zorgen en steeds meer plastic blijven dumpen. Dus WAT gebeurt er ALS …… je ergens voor kiest. Iedere leeftijdsgroep heeft een eigen dilemma en brengt een eigen voorstelling.

WAT ALS ….. wij de baas zijn! 2+
Artistiek Team: Wieke Hoekstra, Perry Gits en Yona Ethel Trailer 2019
WAT ALS ….. alle woorden weg zijn! 4+
Artistiek Team: Carmen Lamptey en Rahana Oemed Trailer 2019 
WAT ALS ….. je het leven op pauze kunt zetten. Press, Pause, Play 6+
Artistiek Team: Wieke Hoekstra en Perry Gits Trailer 2019 
WAT ALS ….. je onzichtbaar bent! 8+
Artistiek Team: Carmen Lamptey en Yona Ethel
WAT ALS ….. we niet goed voor de aarde zorgen en die plastic berg groeit en groeit  10+.
Artistiek Team Danique Beun en Jeffrey Flu Trailer 2019
WAT ALS ….. je onzichtbaar kunt zijn. Van alles over de AVG wet 10+
Artistiek Team Merel Brinkhof en Jeffrey Flu
WAT ALS ….. mmm, daar denken we nog even over na! 12+
Artistiek Team Sem Huth en Monèzra Rudge

Voor de voorstellingen All Rise, A Family Affair, 00:30 en Matties  is er een aparte pagina.

WAT ALS ….. jij mag bepalen over school? ALL RISE
Artistiek Team: Emese van der Steen, Emilie Calf en Yona Ethel met een gastoptreden van Untold o.l.v. Daphne. Trailer by Jeffrey Flu
WAT ALS …..  je geen familie had A FAMILY AFFAIR
Artistiek team: Hilde Tuinstra, Guillano Herdigein, Huga Agaatsz Trailer
WAT ALS ….. je de KEUZE maakt! 00:30
Artistiek team: Carmen Lamptey, Nina Haanappel, Esther Duysker, Butet Tamba Trailer by Jeffrey Flu 
WAT ALS …..het leven van vrienden zich splitst MATTIES
Artistiek Team Tim van den Heuvel, Priscilla Vaudelle en Ryan Pinas Trailer

Sommige voorstellingen zijn gespeeld niet alleen in het Bijlmer Parktheater gespeeld maar ook  in  CC Amstel,  de Krakeling, HCC Heesterveld Creatieve Community.

Het JTSZO Winterfestival geeft een kijkje in de keuken van alle groepen en had de vorm van een theatrale rondleiding door het Bijlmer Parktheater.

Op de open dagen en de audities zien we weer de oude getrouwen en nieuwe gezichten die zich opmaken voor een nieuw voorstellingen in 2020.

Samenwerkingen
Vaak en graag werken we samen met anderen, met andere initiatieven. We houden van dit soort gezamenlijke evenementen omdat we op deze manier goed kunnen voldoen aan de kwantitatieve eisen die ons gesteld zijn, maar vooral omdat we onze artistieke horizon kunnen verleggen, ons netwerk kunnen verbreden, en onze werkvormen kunnen verrijken.

We begonnen en sloten het jaar af met ITA en de vier Jeugdtheaterscholen. In januari de derde editie, iets in vier dagen maken en optreden tijdens een theatrale rondleiding in de foyers. ‘Eenzaam in de Club’ o.l.v. Yahmani.
In december de vierde editie in een nieuwe vorm: spelen in de grote zaal in het toneelbeeld. De vier jeugdtheaterscholen uit Amsterdam ontwikkelden hun eigen versie van ‘De Toverfluit’ en speelde deze op het podium in ITA: De Amsterdamse Jeugdtheaterschool (AJTS), Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO), De DAT!school en Jeugdtheaterschool TIJ. De Toneelmakerij stelden script, muziek, lesmateriaal en decor beschikbaar. ITA faciliteerde de repetitieruimtes, technici en gereduceerd tarief voor voorstellingsbezoek.

We organiseerden gezamenlijk een kennismakingsdag in ITA waarbij 38 leerlingen van de jeugdtheaterscholen in gemixte groepen diverse workshops volgden om hen te ondersteunen in hun performance. Daarna repeteerden de groepen twee dagen in ITA, ze bezochten de voorstelling en presenteerden op dag drie hun eigen versie van de Toverfluit. Ze sloten vervolgens feestelijk af met acteur/danser/beatboxer Carl Refos (Papageno) uit de Toverfluit met wie ze gezamenlijke de rap ‘een meisje om te zoenen’ uit de Toverfluit ten gehore brachten.

In januari zijn we voor het eerste aangesloten bij KidsZO Zuidoost, een initiatief van Peter en Mariska Komproe in samenwerking met het De La Mar theater. Reprise ‘Welkom in de B’.

Op 7 februari kregen we bezoek van Minister-President Mark Rutte, Burgemeester Femke Halsema en Voorzitter dagelijks bestuur Zuidoost Tanja Jadnanansing aan onze Talenthub in Creative Community Heesterveld. We konden rekenen op waarachtige belangstelling, precies omdat de levensverhalen van onze kinderen de verhalen zijn van nu, van altijd en die van de toekomst.

Door kunsteducatie leer je jezelf kennen en pas als je jezelf kent, kun je een kritische burger worden. Hopelijk wordt er gehoor gegeven aan de wens van jongeren om meer plek(ken) voor creatieve ontwikkeling te creeeren.

 

In maart deden we mee aan de Kunstschooldagen in Pathe Arena.

We hebben voor de eerste keer meegedaan aan Theater Na de Dam en derde keer aan de kinderherdenking in Madurodam. Na Mookie en Erin-Noel nu de eer aan Monezra.

Op maandag 25 november 2019 zijn de AHK Eindwerkprijzen voor de beste afstudeerprojecten van 2019 uitgereikt. De prijs in de categorie Master is overhandigd aan Gabriela Acosta Camacho en Carmen Lamptey (master Kunsteducatie en docent JTSZO) voor hun project Insight out.

In juni is er altijd Summer’s Cool voor wie niet op vakantie gaat.

 

Hier een overzicht (PDF) van het Publieksbereik in 2019 en deelnemersaantallen met alle programma’s en presentaties.