Skip to main content

Alle programma’s 2018

De Jeugdtheaterschool heeft in 2018 zowel in Zuid Oost als in Amsterdam veel geprogrammeerd en gepresenteerd.

Onze festivals

Drie keer per jaar komen al onze leerlingen samen in wat wij onze festivals noemen.

Tijdens het JTSZO Lentefestival kijken de leerlingen naar professionele voorstellingen.

2-10 jaar MIX klassen
Tijdens het Lentefestival in februari bezocht deze groep de kindervoorstelling ‘Anansi’ van JTSZO docenten Dorothy Blokland en Yahmani Blackman.

8-14 jaar en 10-18 jaar
Voor de receptieve ervaring tijdens het Lentefestival werd de voorstelling ‘I Call my Brothers’ door danstheatergroep Aya i.s.m. de Toneelmakerij bezocht.

12-18 jaar
Voor de receptieve ervaring tijdens het Lentefestival 2018 werd de voorstelling ‘Oedipus’ door ITA bezocht.

In het JTSZO Zomerfestival laten alle leerlingen in de grote theaterzaal van het Bijlmer Parktheater en in Amsterdam zien waar ze het hele jaar aan gewerkt hebben. Het thema van dit jaar was: ‘Feest’ voor elke MIXgroep.
De kleinste sterren straalden in Plons
De groep MIX A vertoonde zijn of haar kunstjes op het podium.
De groep MIX B laat zien wat ze presteren op het gebied van acteren en dans.
Ook groep MIX C toont hun prestaties op het gebied van acteren en dans.

De spelers uit de productiegroep 16 + speelden de voorstelling ‘Likes’ onder leiding van Priscilla Vaudelle, Tim van den Heuvel, Yahmani Blackman en Ryan Pinas.  Likes is een samenwerking tussen JTSZO en ITA (voorheen Toneelgroep Amsterdam), geïnspireerd op hun voorstelling ‘Oedipus’. Deze voorstelling heeft gespeeld in de Krakeling en in het Bijlmer Parktheater met een reprise in maart 2019 in Pathé Arena.

De spelers uit de productiegroep 14+ speelden de voorstelling ‘LOUD’ onder leiding van Jeffrey Flu en Carmen Lamptey. De makers van deze voorstelling zijn gecoacht door de succesvolle toneelschrijfster Esther Duysker. ‘LOUD’ speelde tijdens de Kunstschooldagen 2018 in Pathé Arena en maakte hiervoor een professionele trailer van de voorstelling die getoond is op het grote filmdoek. Verder heeft de voorstelling in het Bijlmer Parktheater en in de Krakeling gespeeld.

De spelers uit de productiegroep 12+ speelden de voorstelling ‘Welkom in de B’ onder leiding van Guillano Herdigein, Emilie Calf en Yona Etel. De makers zijn gecoacht door Carmen Lamptey en Marion Visser.

De leerlingen uit de Opleidingsklas 12+, kregen les in onze TalentHub Heesterveld en maakte i.s.m. Frascati de succesvolle locatievoorstelling ‘Nightwalks with teenagers’. Tijdens het zomerfestival speelden zij een presentatie waarin invloeden vanuit de film een rol speelde.

De afstudeervoorstelling ‘Het Knippa Meisje’ door studente theaterdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en oudleerling Yahmani Blackman werd ontwikkeld bij de JTSZO. Deze voorstelling werd vormgegeven door oud-leerling Raya van der Kroon.  Deze voorstellingen speelde meerdere previews in Heesterveld CC. De voorstellingen vonden plaats in de Krakeling en het Bijlmer Parktheater.

Het JTSZO Winterfestival gaf een kijkje in de keuken van alle groepen en had de vorm van een theatrale rondleiding door het Bijlmer Parktheater.

Op de open dagen en de audities zien we weer de oude getrouwen en nieuwe gezichten die zich opmaken voor nieuwe voorstellingen in 2019.

Samenwerkingen
Vaak en graag werken we samen met anderen, met andere initiatieven. We houden van dit soort gezamenlijke evenementen omdat we op deze manier goed kunnen voldoen aan de kwantitatieve eisen die ons gesteld zijn, maar vooral omdat we onze artistieke horizon kunnen verleggen, ons netwerk kunnen verbreden, en onze werkvormen kunnen verrijken.

ITA?

Door kunsteducatie leer je jezelf kennen en pas als je jezelf kent, kun je een kritische burger worden. Hopelijk wordt er gehoor gegeven aan de wens van jongeren om meer plek(ken) voor creatieve ontwikkeling te creeeren.
In maart deden we mee aan de Kunstschooldagen in Pathe Arena.

Met  Mookie en Erin-Noel hebben we voor de tweede keer meegedaan aan de Kinderherdenking in Madurodam.

Deze groep 10-18 is in oktober 2018 i.s.m. Stichting Interlock en 4H op internationale uitwisseling geweest in Finland, Oulainen.

In juni is er altijd Summer’s Cool voor wie niet op vakantie gaat.